Vaste planten moeten regelmatig gescheurd worden om optimaal te groeien, en vele tuinliefhebbers scheppen er plezier in om zelf plantjes te zaaien en te stekken … en als alles meezit … hebben ze een massa planten te veel.

De PLANTEN(RUIL)BEURS in Sint-Lievens-Houtem wil liefhebbers de gelegenheid bieden om plantjes te ruilen of te (ver)kopen tegen vriendenprijzen. Wij hebben ons tot doel gesteld om tuinliefhebbers samen te brengen en hen op die manier de kans te geven om ervaringen uit te wisselen. De voorbije jaren groeide de beurs uit tot de grootste voorjaarsbeurs van Oost-Vlaanderen met meer dan 3000 bezoekers.

Op de beurs zijn ook een aantal informatieve stands voorzien. Zo kan je kennismaken met Oxfam-Wereldwinkel, de Oostvlaamse Imkersvereniging, VELT, Natuurpunt, de Vlaamse Vaste Plantenvereniging, de Compostmeesters, de Imkersvereniging,… In het cafetaria kan je even verpozen met een lekker drankje en een streekgebakje, of een demonstratie bloemschikken bijwonen.

Op de Planten(ruil)beurs wordt tussen 8.00u en 10.00u geruild onder de standhouders. Om 10.00u gaan de deuren open en kan het grote publiek vaste planten, heesters, vijver- en tuinmateriaal aankopen, en dit meestal voor een prikje.

De beurs is dus open voor het publiek van 10.00u tot 18.00u en vindt plaats in zaal Sint-Michaël in de Kloosterstraat te Sint-Lievens-Houtem.
Voor de inkomprijs van € 3 hoef je het niet te laten en kinderen tot 14 jaar betalen niets. Breng gerust zelf plant-, zaai-, of tuinmateriaal mee! Op elke stand is een plantenbak voorzien met planten 'om te ruilen'. 

Heb je interesse om zelf mee te werken of deel te nemen aan de beurs met een standje, neem dan contact op met Jo Dedeurwaerder.